Kasvattaja

Nimeni on Johanna Manninen ja kasvatan pienimuotoisesti shetlanninlammaskoiria Pohjois-Savossa, Pielavedellä, Iisalmen kupeessa (n.25km) Olen päälle parikymppinen vannoutunut koiraharrastaja, sekä kasvattaja.

Koko elämäni ajan olen ollut tekemisissä shelttien kanssa. Vanhempieni kaksi shetlanninlammaskoiraa Moona ja Minttu (Pienenpolun kennelistä) olivat rikastuttamassa elämääni aina syntymästäni lähtien vuoteen 2004 asti. Taloudessamme oli kuitenkin aina sheltti asustellut, joten pian aloimme etsimään itsellemme uutta pentua. Monen sattuman kautta äitini tutustuikin Sariin (Kennel Pikikuonon), jolla sattui olemaan meille oikein mieluinen tricolour narttupentu, joka nimettiin Mimmiksi (Pikikuonon Indyblackpepper). Siitä hetkestä alkoi myös minun ja Sarin välinen tiivis yhteistyö, joka jatkuu edelleen tänä päivänäkin.
Shetlanninlammaskoira on rotuna hyvin valloittava ja rakastettava. Niinhän siinä sitten hyvin nopeasti kävi, että yhdestä koirasta tulee pian kaksi ja kahdesta kolme....loppujen lopuksi kotonani äitini omistuksessa, asustaa tälläkin hetkellä seitsemän eri-ikäistä ja näköistä shetlanninlammaskoiraa.
Vilma ja minä
Ensimmäinen minulle todella tärkeä ja minua erityisesti ulkomuodollisesti miellyttävä sheltti Vilma (Pikikuonon White Pepper) muutti meille pari vuotta Mimmin saapumisen jälkeen. Sen kerrassaan persoonallinen luonne ja valtavan kaunis ulkomuoto minut alunperinkin sai kiinnostumaan kyseisen rodun jalostamisesta tulevaisuudessa. 
Vuoden 2014 keväällä kasvattajan urani saikin ns. ensimmäisen askeleen, kun "puolivahingossa" Fira muutti meille asumaan. Se oli ihka ensimmäinen virallisesti oma koirani ja minulla oli jo paljon haaveita sen varalle, mikäli terveys, ulkonäkö, luonne ja muut asiat sen mahdollistavat.
Kokemusta pennutuksista, koirien rakenteista, suvuista, sairauksista, näyttelyistä ja kaikesta rotuun liittyvästä, olenkin saanut Sarin, sekä muiden kasvattajien kanssa tehdyn yhteistyön seurauksena. Shelttien parissa vuosia onkin jo useampi vierähtänyt vuodesta -04 alkaen.

Minä ja Waldo, Raision näyttelyssä 2018.
Kuva: Mari Koljonen
Safiraslike 2. pentue Äitini sheltit + Fira sekä Liettuan tuontipoika Nero (Nero Gintarine Sala)

 Syksyllä 2015 suoritin Kennelliiton Kasvattakurssin ja kennelnimen Safiraslike sain kesällä 2016. Olen Shetlanninlammaskoirat Ry: n sekä Suomen Kennelliiton jäsen.

Kasvatan shelttejä vain ja ainoastaan rakkaudesta rotuun ja siksi pyrinkin vaalimaan kasvatustyössäni terveitä ja hyvä luonteisia koiria, kuitenkaan rotumääritelmää unohtamatta!

Hartaana toiveenani olisikin, että myös tulevat kasvattieni omistajat olisivat kiinnostuneita pentunsa terveydestä ja valmiita tutkituttamaan koiransa aikuisena. Kaikki terveyteen liittyvä tieto on meille kasvattajille kullanarvoista ja tutkituttaminen edistää myös rodun jatkojalostamista terveempään suuntaan.

- Johanna -


Vilma(Pikikuonon White Pepper) ja Fira (Pikikuonon Love Safire)

Vilma ja Fira 

vas. Froze, Fira ja WaldoEi kommentteja:

Lähetä kommentti